Hledání příčin úspěšné reorganizace při úpadku společnosti : Případová studie z odvětví kovo-obrábění - Štefaničová, Anna; Svačina, Pavel, 1979-; Šmídová, Radana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu úspěšných a neúspěšných reorganizací v odvětví kovoobrábění. Hlavním cílem je pozorovat u vybraných společností faktory stanovené zejména na základě literární rešerše, které mohou mít vliv na úspěšnost reorganizace, porovnat je v rámci skupin úspěšných a neúspěšných reorganizací a mezi těmito skupinami a následně určit, které z těchto faktorů mohou mít na reorganizace ve zvoleném odvětví vliv. Výsledkem práce je souhrn faktorů, u kterých nebyl pozorován vliv na reorganizaci, souhrn faktorů se slabým pozorovaným vlivem a soubor faktorů s významným pozorovaným vlivem. Ze závěrů práce vyplývá, že mezi nejvýznamnější faktory se řadí typ úpadku, délka reorganizace, změna vlastníka, stáří a velikost společnosti, účast ve skupině, zadluženost a rentabilita vlastního kapitálu. Práce byla zpracována formou případové studie a je členěna do tří základních částí.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses