Zdanění finančních institucí - Macek, Vojtěch; Radová, Jarmila; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá zdaněním finančních institucí v České republice i v rámci Evropské unie a nabízí mezinárodní srovnání. V první části se zabývá vývojem korporátního zdanění a definuje finanční instituce. V druhé představuje specifika zdanění finančních institucí v České republice. Třetí část se věnuje evropské harmonizaci zdanění a ukazuje na možná celoevropská řešení. Ve čtvrté části jsou analyzována specifika zdanění finančních institucí ve vybraných zemích. Pátá část představuje analýzu zdanění vybraných finančních institucí napříč třemi zeměmi a nabízí i mezinárodní srovnání. Šestá část se věnuje vlivu zavedení daně z nadměrných zisků na konkrétní banky. V závěru jsou shrnuty jednotlivé části a zhodnocen současný daňový model.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses