Investování do nemovitostí jako forma pasivního příjmu v ČR - Pokorný, Marek; Radová, Jarmila; Babušík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnosti dosažení pasivního příjmu prostřednictvím investic do nemovitostí, porovnává přímé a nepřímé investiční metody a hodnotí jejich výnosnost na nemovitostním trhu. V úvodní části práce je nejprve představena charakteristika a struktura nemovitostního trhu, které tvoří základní rámec pro investování do nemovitostí. Následuje analýza nemovitostního a hypotečního trhu, včetně obecné charakteristiky investičních pojmů, daňových povinností investora a popisu přímého a nepřímého investování. Praktická část se věnuje aplikaci těchto teoretických poznatků a srovnání výnosnosti bytů v jednotlivých částech Prahy s následným výběrem lokality. Poté dochází ke srovnání dlouhodobého a krátkodobého pronájmu v Praze pro zvolený typ nemovitosti s cílem vydat doporučení pro potenciální investory.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses