Role nefinančních informací v investičním rozhodování - Vydrželová, Veronika; Pelák, Jiří, 1977-; Kubcová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá vývojem vztahu nefinančních informací a investičního rozhodování. Cílem práce je přinést ucelený přehled v oblasti nefinančních informací z hlediska historického vývoje i současného stavu. Dalším cílem je zmapovat roli nefinančních informací v investičním rozhodování a vliv udržitelnosti na výnosnost investic. V první kapitole jsou popsány pojmy používané v oblasti nefinančních informací. V druhé kapitole je popsán historický vývoj vztahu nefinančních informací a investičního rozhodování a vliv udržitelnosti firem na výnosnost investic. Ve třetí kapitole jsou popsána specifika due diligence v oblasti udržitelnosti a využití výstupů due diligence v investičním rozhodování. Ve čtvrté kapitole je popsán historický vývoj legislativy v oblasti zveřejňování nefinančních informací a současné legislativní požadavky v oblasti nefinančních informací.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses