Nemovitosti v podnikání - účetní a daňové souvislosti - Franková, Kateřina; Müllerová, Libuše, 1945-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou nemovitostí v rámci podnikání, a to z účetního a daňového hlediska. Vymezuje související pojmy a následně pojednává o vybraných situacích při pořízení nemovitosti, jejím provozu a vyřazení. Účetní pohled je doplněn daňovými souvislostmi a praktickým řešením vybraných sporných situací. Následně jsou popsány rozdíly mezi českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví v oblasti nemovitostí. Cílem práce je zmapovat a propojit účetní a daňové souvislosti týkající se nemovitostí v podnikání. Dále je cílem analyzovat a popsat odlišnosti národních účetních předpisů oproti Mezinárodním standardům. Tato analýza je podstatou poslední kapitoly, která poukazuje zejména na odlišnosti ve vykazování a využívání různých oceňovacích modelů v obou metodikách.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses