Obchodování na devizovém trhu - Horečka, Filip (2024)
V bakalářské práci je popsán devizový trh a jeho základy jeho fungování. V jednotlivých kapitolách popisuji mnou navrženou obchodní strategii, používané nástroje devizového trhu, využívané webové stránky a fundamentální analýzu používaná v rámci strategie. V závěrečné kapitole práce je vypracovaný backtest na vybrané měnové páry. Testované období byl kalendářní rok 2020. Strategie byla vyhodnocena jako profitabilní.