Finanční analýza společnosti ENPEKA a.s. - Al-Sabbagh, Shahade Jasmine; Menzl, Vojtěch; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti ENPEKA a. s. v období 2018 až 2022. Analýza je provedena na základě veřejně dostupných informací, především výročních zpráv. Cílem je zjistit finanční situaci společnosti z pohledu externího uživatele, posoudit její finanční zdraví pomocí bonitního modelu a porovnat jí s konkurenčními výrobními podniky. Zahrnuje také srovnání s průměrnými hodnotami oboru CZ-NACE 10.7. Úvodní část práce obsahuje teoretický základ finanční analýzy a představení společnosti ENPEKA a jejích konkurentů. Praktická část zahrnuje stručný teoretický úvod k problematice, následovaný výpočtem a prezentací výsledků. Práce je zakončena krátkým závěrem, který poskytuje celkové zhodnocení finanční situace společnosti.
Vedoucí práce: Vojtěch Menzl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses