Daňová morálka - Jalůvka, Adam; Tepperová, Jana; Mareš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem práce je identifikovat výhody a nevýhody vybraných metod měření daňové morálky a daňových úniků a dále na vzorku členských zemí Evropské unie pomocí modelu lineární regrese zhodnotit vliv daňové morálky na velikost daňových úniků a vliv vnímání státu na daňovou morálku. Dílčím cílem práce je popis vývoje daňové morálky v čase. Podařilo se prokázat jak vliv daňové morálky na velikost daňových úniků na dani z přidané hodnoty, tak vliv vnímání státu na daňovou morálku. Také bylo prokázáno, že za posledních zhruba 40 let došlo ke zlepšení daňové morálky.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses