Finanční a strategická analýza společnosti Novo Nordisk A/S - Hallová, Nikol; Borz, Jan; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční a strategickou analýzou společnosti Novo Nordisk A/S. Ta byla provedena zejména na základě analýzy výkazů dané společnosti z období 2018-2022, s ohledem na aktuální situaci na trhu. Cílem práce je zhodnocení jak finančního zdraví společnosti, tak i jejího makroprostředí a mikroprostředí. Analyzované ukazatele společnosti byly dále porovnány s vybranými konkurenty. Práce je rozdělena na 3 části. První část je věnována charakteristice vybrané společnosti a konkurentů. V druhé části je poté finanční analýza stavových, tokových a poměrových ukazatelů. V poslední třetí části je provedena strategická analýza. Nedílnou součástí práce je také shrnutí získaných poznatků a celkové zhodnocení.
Vedoucí práce: Jan Borz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses