Komparace účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v ČR a ve Velké Británii - Jaško, Daniel (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním podmínek pro vedení účetnictví a zdanění příjmů individuálního podnikatele v České republice a ve Velké Británii. První kapitola se zaměřuje na právní formy podnikání v obou zemích. Druhá kapitola popisuje regulaci účetnictví a podmínky pro vedení evidence hospodářské činnosti individuálního podnikatele. Třetí kapitola analyzuje a porovnává zdanění příjmů individuálního podnikatele v obou zemích. Poslední kapitola obsahuje modelové výpočty daně z příjmů a odvodů na sociální pojištění a porovnává daňové zatížení modelových poplatníků v České republice a ve Velké Británii.