Komparace účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v ČR a ve Velké Británii - Jaško, Daniel; Chábová, Lucie; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním podmínek pro vedení účetnictví a zdanění příjmů individuálního podnikatele v České republice a ve Velké Británii. První kapitola se zaměřuje na právní formy podnikání v obou zemích. Druhá kapitola popisuje regulaci účetnictví a podmínky pro vedení evidence hospodářské činnosti individuálního podnikatele. Třetí kapitola analyzuje a porovnává zdanění příjmů individuálního podnikatele v obou zemích. Poslední kapitola obsahuje modelové výpočty daně z příjmů a odvodů na sociální pojištění a porovnává daňové zatížení modelových poplatníků v České republice a ve Velké Británii.
Vedoucí práce: Lucie Chábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses