Finanční analýza společnosti Goodyear Czech s.r.o. - Bíba, Michael; Borz, Jan; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tématem této bakalářské práce je finanční analýza společnosti Goodyear Czech s.r.o. Zpočátku v práci dojde k představení společnosti a její konkurence. Dále je práce rozdělena na analýzu účetních a poměrových ukazatelů, poté jsou rozebrány bonitní a bankrotní modely, z nich je rozebrán Altmanův model a Kralickeův Quicktest. V těchto částech práce jsou všechny ukazatele a modely aplikovány a jejich hodnoty porovnány s konkurencí ve stejném odvětví. Společnosti jsou sledovány za poslední čtyři účetní období (2019-2022). V závěru je obsažené celkové vyhodnocení výsledků nabytých poznatků a různá doporučení pro zlepšení finanční situace společnosti Goodyear Czech s.r.o.
Vedoucí práce: Jan Borz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses