Oceňování dlouhodobého hmotného majetku v návrhu zákona o účetnictví - Císařová, Tereza; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se věnuje oceňování dlouhodobého hmotného majetku dle současných českých účetních předpisů a nových účetních předpisů v rozsahu návrhu nového zákona o účetnictví po připomínkovém řízení. První část se skládá z teoretického vymezení současné české účetní legislativy spolu s nadcházející novelou českých účetních předpisů pod vlivem Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Praktická část poskytuje ilustraci a analýzu konkrétních situací v oblasti oceňování jako je zohlednění časové hodnoty peněz v případě dlouhodobých závazků a finančního leasingu. Cílem je zmapovat a vyhodnotit dopady změn do účetních výkazů účetních jednotek.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses