Odpisy dlouhodobého majetku a vliv na základ daně - Kramárová, Karolína (2024)
Bakalářská práce se zabývá odpisováním dlouhodobého majetku z pohledu účetnictví a z pohledu daní. Za cíl má ukázat, jaký vliv může mít výběr odpisových metod na sestavení základu daně. Teoretická část se zabývá vymezením dlouhodobého majetku, včetně jeho ocenění, technického zhodnocení, odpisování až po vliv na základ daně a odloženou daň. V praktické části je zhodnocena odpisová politika vybrané společnosti. Závěr nabízí ucelený pohled na problematiku vlivu odpisů na stanovením základu daně.