Fundamentální analýza společnosti LVMH - Mourad, Danny (2024)
Diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou společnosti LVMH na úrovní globální, odvětvové a firemní. Na základě této analýzy je vytvořeno investiční doporučení. V první kapitole se řeší vnější vliv na akcii a makroekonomická témata jako jsou HDP, inflace, měnová politika a fiskální politika. Druhá kapitola se zaměřuje na pozici společnosti v odvětví luxusního průmyslu. Řeší se zde sensitivita společnosti na jednotlivé fáze hospodářského cyklu, životní cyklus v odvětví a tržní struktura. V poslední kapitole se práce zabývá fundamentální firemní analýzou, kde se zkoumá vnitřní hodnota akcie a porovnává se s aktuální tržní hodnotou. Zde jsou použity různé modely ohodnocení vnitřní hodnoty, mezi které patří dividendové diskontní modely, ziskové modely a cashflow modely. Závěrem práce je vyhodnocení analýzy a vytvoření investičního doporučení pro investory.