Fundamentální analýza společnosti LVMH - Mourad, Danny; Musílek, Petr, 1965-; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou společnosti LVMH na úrovní globální, odvětvové a firemní. Na základě této analýzy je vytvořeno investiční doporučení. V první kapitole se řeší vnější vliv na akcii a makroekonomická témata jako jsou HDP, inflace, měnová politika a fiskální politika. Druhá kapitola se zaměřuje na pozici společnosti v odvětví luxusního průmyslu. Řeší se zde sensitivita společnosti na jednotlivé fáze hospodářského cyklu, životní cyklus v odvětví a tržní struktura. V poslední kapitole se práce zabývá fundamentální firemní analýzou, kde se zkoumá vnitřní hodnota akcie a porovnává se s aktuální tržní hodnotou. Zde jsou použity různé modely ohodnocení vnitřní hodnoty, mezi které patří dividendové diskontní modely, ziskové modely a cashflow modely. Závěrem práce je vyhodnocení analýzy a vytvoření investičního doporučení pro investory.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses