Audit účetní závěrky a testování zvolených oblastí účetních výkazů - Bartáková, Veronika (2024)
Diplomová práce se zabývá auditním testováním při externím auditu účetní závěrky, který poskytuje možnost posoudit, zdali podává věrný a poctivý obraz účetnictví. Cílem této práce je provedení testů vybraných oblastí účetních výkazů a popis těchto postupů. První dvě kapitoly této práce poskytují teoretický podklad k zmíněnému cíli, kdy vymezují pojem audit, jeho cíle, fáze, legislativní rámec a dále popisují jednotlivé testy a jejich využití, včetně postupu výběru vzorku k testování. Praktická část práce je věnována demonstraci postupů auditních testů na zvolených oblastech účetních výkazů fiktivní účetní jednotky.