Audit účetní závěrky a testování zvolených oblastí účetních výkazů - Bartáková, Veronika; Králíček, Vladimír, 1952-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá auditním testováním při externím auditu účetní závěrky, který poskytuje možnost posoudit, zdali podává věrný a poctivý obraz účetnictví. Cílem této práce je provedení testů vybraných oblastí účetních výkazů a popis těchto postupů. První dvě kapitoly této práce poskytují teoretický podklad k zmíněnému cíli, kdy vymezují pojem audit, jeho cíle, fáze, legislativní rámec a dále popisují jednotlivé testy a jejich využití, včetně postupu výběru vzorku k testování. Praktická část práce je věnována demonstraci postupů auditních testů na zvolených oblastech účetních výkazů fiktivní účetní jednotky.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses