Daně v účetnictví dle předpisů v Hong Kongu a České republice - Vaškaninová, Lívia (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá výpočtem a účtováním daní podle legislativních předpisů platných v České republice a v Hongkongu. Hlavním zaměřením je rozbor splatné a odložené daně, přičemž práce neopomíjí ani kapitoly věnované nepřímým a dalším druhům daní. Cílem studie je poskytnout analýzu rozdílů ve výpočtu a účtování vybraných daní v obou zemích. Výsledky jsou ilustrovány na praktickém příkladu.