Inovativní nástroje financování podnikání - Lebed, Heorhii (2024)
Bakalářská práce se zabývá moderními metodami financování, které poskytují alternativy k tradičním metodám a institucím. Analyzuje čtyři hlavní inovativní metody: Peer-to-peer (P2P) půjčování, Initial Coin Offerings (ICO), Venture Capital (VC) a Crowdfunding. Práce popisuje jejich charakteristiky, výhody a nevýhody a používání v praxe. Cílem je porovnat tyto metody a doporučit vhodné způsoby financování pro různé typy podniků a situace, přičemž zdůrazňuje, že žádná z metod není univerzálně nejlepší, ale každá nabízí specifické výhody v závislosti na kontextu a potřebách podniku.