Inovativní nástroje financování podnikání - Lebed, Heorhii; Brabenec, Tomáš; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá moderními metodami financování, které poskytují alternativy k tradičním metodám a institucím. Analyzuje čtyři hlavní inovativní metody: Peer-to-peer (P2P) půjčování, Initial Coin Offerings (ICO), Venture Capital (VC) a Crowdfunding. Práce popisuje jejich charakteristiky, výhody a nevýhody a používání v praxe. Cílem je porovnat tyto metody a doporučit vhodné způsoby financování pro různé typy podniků a situace, přičemž zdůrazňuje, že žádná z metod není univerzálně nejlepší, ale každá nabízí specifické výhody v závislosti na kontextu a potřebách podniku.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses