Zhodnotenie efektívnosti investičného projektu na realitnom trhu - Cerulová, Natália; Poborský, František; Korf, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práca sa zaoberá developerským investičným projektom. V úvode práce je uvedená stručná charakteristika developerských projektov, definované investičné rozhodovanie podniku a zvýšený dôraz je kladený na špecifikáciu dvoch prístupov k výstavbe rozvojového projektu. Konkrétne ide o „built to rent“ a „built to sell“. Práca ďalej popisuje základné metódy hodnotenia ekonomickej efektívnosti a zameriava sa na analýzu predajných a nájomných cien bytov v Prahe. V praktickej časti práce sú teoretické poznatky aplikované na konkrétny bytový projekt spoločnosti Trigema a.s., Fragment Karlín. V tejto časti je zhodnotený investičný projekt a pridanou hodnotou práce je simulovaný prípad projektu s cieľom predaja bytových jednotiek, nie ich následného prenájmu. V závere práce je uvedené porovnanie oboch scenárov projektu a zhodnotenie výhod a nevýhod oboch variant.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses