Oceňování dlouhodobého hmotného majetku ve světle návrhu nového zákona o účetnictví - Mejdrová, Adéla; Vašek, Libor, 1978-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Ve své bakalářské práci se budu zabývat oceňováním dlouhodobého hmotného majetku podle návrhu Nového zákona o účetnictví a porovnávat je s aktuálními českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví IFRS. Práce je rozdělena do pěti hlavních kapitol, ve kterých je propojena jak teoretická, tak praktická část. V kapitolách se postupně proberu popis jednotlivých předpisů a standardů zabývající se dlouhodobým hmotným majetkem, dále pak definicí dlouhodobého hmotného majetku, koncepcí oceňování, pořizovacími náklady a jednotlivými komponentami, a nakonec odpisy a znehodnocením. Teoretickou část v kapitolách aplikuji na menších příkladech, porovnáním, popřípadě vlastními poznámkami ohledně změn.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses