Porovnání vypovídací schopnosti konsolidované účetní závěrky sestavené podle českých účetních předpisů a IFRS - Martínková, Karolína (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou konsolidované účetní závěrky. Cílem práce je porovnání vypovídací schopnosti konsolidovaných účetních závěrek sestavených dle českých a mezinárodních účetních standardů IFRS. Teoretická část, která je podložena především legislativou, přináší shrnutí rozdílů v postupech a metodách dle jednotlivých předpisů. V praktické části je pak vypovídací schopnost analyzována na konkrétních společnostech v České republice.