Problematické okruhy účetnictví, daní a obchodního práva - Zvonařová, Jana; Marek, Patrik; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na vybrané problematické okruhy účetnictví, daní a obchodního práva, se kterými se setkávají účetní jednotky všech velikostí v rámci jejich běžné činnosti. Jedná se o dlouhodobý majetek, opravné položky, rezervy a smluvní pokuty. Práce se dělí na tři části. V první části jsou teoreticky rozebrány vybrané okruhy z účetního a daňového pohledu a smluvní pokuty rovněž z hlediska občanského a obchodního práva. Druhá část rozebírá výpočet a vykazování odložené daně spolu s vybranými okruhy, jež jsou jedněmi z nejčastějších titulů pro její tvorbu. Třetí část je částí praktickou a zabývá se analýzou účetních závěrek sta společností působících v odvětví CZ-NACE F – Stavebnictví podle kategorizace účetních jednotek stanovené zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví. Výstupem práce jsou závěry o výskytu a vykazování problematických okruhů a odložené daně v jednotlivých kategoriích účetních jednotek.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses