Zhodnocení ekonomické efektivnosti investičního záměru realizovaného společností Green force, s.r.o. - Musilová, Nikola; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá investičním projektem v podobě fotovoltaické elektrárny na střeše rodinného domu. Primárním cílem práce je zhodnotit, zda je investiční projekt z hlediska ekonomické efektivnosti pro investora přijatelný. Sekundárním cílem je poté analyzovat významná rizika spojená s pořízením a provozem fotovoltaiky. Je zde teoreticky popsáno investiční rozhodování, investiční projekt, plánování peněžních toků, zdroje financování investic a podstatnou část představuje popis metod hodnocení ekonomické efektivnosti investičního projektu a rizik v investičním rozhodování. Praktická část diplomové práce obsahuje hodnocení ekonomické efektivnosti na základě finančních kritérií, přičemž jsou zde porovnány výsledky na základě odhadnutých hodnot výroby solární energie z projektové dokumentace a skutečně naměřených hodnot v prvním roce. Dále zde byla identifikována a zhodnocena rizika z hlediska jejich významnosti pro daný projekt. Výsledkem práce je, že investiční projekt je na základě všech kritérií pro investora přijatelný a udělal dobré rozhodnutí, když investiční projekt realizoval. Zároveň také analýza rizik prokázala, že projekt je schopen obstát bez větších problémů.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses