Vykazování nemovitostí a pozemků v účetních závěrkách sestavených dle ČÚS a IFRS - Rýcová, Hana (2024)
Práce se zabývá komparací českých účetních standardů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví u nemovitostí a pozemků. Nejprve jsou vymezeny samostatně české účetní standardy a mezinárodní standardy, následně jsou rozpoznány a popsány zásadní rozdíly těchto dvou legislativních rámců. V poslední kapitole je využita kvantitativní metoda, zkoumající účetní závěrky ze vzorku českých nejvýdělečnějších společností.