Vykazování nemovitostí a pozemků v účetních závěrkách sestavených dle ČÚS a IFRS - Rýcová, Hana; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Práce se zabývá komparací českých účetních standardů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví u nemovitostí a pozemků. Nejprve jsou vymezeny samostatně české účetní standardy a mezinárodní standardy, následně jsou rozpoznány a popsány zásadní rozdíly těchto dvou legislativních rámců. V poslední kapitole je využita kvantitativní metoda, zkoumající účetní závěrky ze vzorku českých nejvýdělečnějších společností.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses