Pojištění psů a model pojištění psů v České republice - Kaňková, Ivana (2024)
Diplomová práce přináší analýzu pojistného trhu domcích zvířat, a to zejména s bližším zaměřením na srovnání cen a poskytovaných služeb pojišťoven. V první části jsou srovnány pojišťovny na základě informací z internetových stránek poskytovatelů a dále je pak provedeno srovnání na základě modelové situace. V druhé části je vypočtené pojistné na základě reálného datového souboru a následně jsou zde uvedeny a vysvětleny odchylky mezi kalkulovaným a tržním pojistným. Závěrem jsou v práci porovnány výpočty a je uvedeno, jakým způsobem je možná zpřesnit a individualizovat tyto výpočty pro jednotlivé typy psů.