Pojištění psů a model pojištění psů v České republice - Kaňková, Ivana; Drahokoupil, Matěj; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce přináší analýzu pojistného trhu domcích zvířat, a to zejména s bližším zaměřením na srovnání cen a poskytovaných služeb pojišťoven. V první části jsou srovnány pojišťovny na základě informací z internetových stránek poskytovatelů a dále je pak provedeno srovnání na základě modelové situace. V druhé části je vypočtené pojistné na základě reálného datového souboru a následně jsou zde uvedeny a vysvětleny odchylky mezi kalkulovaným a tržním pojistným. Závěrem jsou v práci porovnány výpočty a je uvedeno, jakým způsobem je možná zpřesnit a individualizovat tyto výpočty pro jednotlivé typy psů.
Vedoucí práce: Matěj Drahokoupil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses