Analýza startupových oceňovacích metod v kontextu fundrasingových kol a následná aplikace na startupu Posedla s.r.o. - Nezvedová, Věra; Šmídová, Radana, 1977-; Dužár, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou startupového prostředí. Popisuje vznik těchto subjektů a analyzuje aktuální situaci v tomto odvětví. Představeny jsou investiční kola a formy finančních podpor pro mladé podniky, jež jsou úměrné jejich aktuální fázi rozvoje. Úhlavní část práce je věnována zkoumání alternativních oceňovacích metod v kontextu fundraisingových kol. Důraz je kladen na vliv velikosti finálního ocenění při jednáních s potencionálním investorem. Okrajově jsou zmíněny i tradiční valuační principy. Následně je vyhodnocena jejich příhodnost v rámci konkrétního analyzovaného startupu. Vhodná oceňovací metoda je aplikována na startup Posedla s.r.o. s cílem determinovat aktuální hodnotu společnosti a zajistit pozici pro vyjednávání s potenciálním investorem v Series A.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses