Dopad zvýšené sazby daně z příjmu právnických osob na odloženou daň ve vybraném podniku - Červinková, Lucie; Křivanec, Oto; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce si klade za cíl poskytnout ucelený přehled o odložené dani podle českých účetních předpisů. Teoretická část demonstruje princip fungování a vykazování odložené daně. Obsahově se zejména věnuje titulům, které způsobují vznik odložené daně. Poznatky získané literární rešerší jsou implementovány do praktické části. Dalším cílem této práce je vyčíslení dopadu zvýšené sazby daně z příjmů právnických osob na odloženou daň. Změna sazby byla zavedena v rámci ozdravného balíčku, jenž nabyl účinnosti k 1. 1. 2024. Praktická část se navíc zabývá analýzou titulů a výpočtem odložené daně ve vybraném podniku.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses