Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Hašpl a.s. - Varunts, Lev; Marek, Petr; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finančního zdraví a vývoje společnosti Hašpl a.s. v letech 2018 až 2022 a také na prognózu pro rok 2023. V rámci této práce byla provedena komparace zjištěných hodnot dané společnosti s průměrnými hodnotami odvětví a také u konkurenčních společností: Šroubárna Kyjov spol. s r.o., Šroubárna a.s. a Mikov s.r.o. Veškeré informace byly čerpané z veřejně dostupných zdrojů. Vzorce a stručný popis všech ukazatelů a termínů jsou propojeny s praktickou částí, kde byly aplikovány. Poslední kapitola představuje predikci hodnot ve třech scénářích.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses