Analýza daňové zátěže osob samostatně výdělečně činných v souvislosti s konsolidačním balíčkem 2024 - Motáková, Anna; Chábová, Lucie; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce zkoumá dopady implementace konsolidačního balíčku zavedeného v roce 2024 na daňové zatížení osob samostatně výdělečně činných. Prvním cílem práce je analýza změn v rámci konsolidačního balíčku v legislativě o daních z příjmů a sociálním zabezpečení platných pro osoby samostatně výdělečně činné. Druhým cílem je analýza daňového zatížení osob samostatně výdělečně činných, s cílem vyčíslit čistý dopad zvolených změn na daňové zatížení. Analýza zahrnuje dále porovnání daňového zatížení osob samostatně výdělečně činných v letech 2023 a 2024. Výstupem práce je vyhodnocení dopadů zavedených změn konsolidačním balíčkem na daňovou zátěž těchto podnikatelů.
Vedoucí práce: Lucie Chábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses