Fundamentální analýza akcie Alphabet, Inc. - Orabinec, Miloš; Musílek, Petr, 1965-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na fundamentální analýzu akcie Alphabet, Inc. Cílem této práce je provést komplexní fundamentální analýzu zahrnující globální, odvětvovou a podnikovou fundamentální analýzu. V první kapitole se analyzují vybrané makroekonomické veličiny a jejich korelace s akciovým trhem. Druhá kapitola se věnuje odvětvovým faktorům. Ve třetí kapitole jsou rozebrány kvalitativní a kvantitativní podnikové faktory. V kvantitativní analýze jsou vybrány modely pro stanovení vnitřní hodnoty akcie a zjišťuje se, zda je akcie podhodnocena či nadhodnocena. V závěru je formulováno investiční doporučení k nákupu nebo prodeji akcie.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses