Finanční analýza a strategie společnosti FC Slovan Liberec a.s. - Novotný, Petr; Borz, Jan; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce má za cíl zhodnocení finančního zdraví společnosti FC SLOVAN LIBEREC a.s. pomocí finanční analýzy a zjištěné výsledky porovnat s konkurenčními společnostmi. K provedení finanční analýzy byly použity výroční zprávy a účetní závěrky za období mezi sezonami 2019/2020 až 2022/2023. V teoretické části je představena analyzovaná společnost, její konkurenti a prostředí, ve kterém podnikají. V praktické části jsou nejdříve stručně popsány jednotlivé části finanční analýzy a následně jsou použity na vybranou společnost a její konkurenty. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální analýzy a vybraných poměrových ukazatelů. V práci je také vypracována SWOT analýza společnosti.
Vedoucí práce: Jan Borz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses