Rozdělování zisku v obchodních korporacích - Suchá, Tereza (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou procesu rozdělování zisku v obchodních korporacích. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy a koncepty související s rozdělováním zisku, a to z hlediska obchodní, účetní i daňové legislativy. Praktická část zahrnuje empirickou studii, která se zaměřuje na analýzu účetních výkazů a hodnocení postupů rozdělování zisku. Výsledky analýzy jsou prezentovány jak v textové, tak grafické podobě. Pro dosažení cíle práce bylo vybráno 15 konkrétních společností, u nichž bylo zkoumáno rozdělování zisku na základě informací obsažených v jejich účetních závěrkách pro demonstraci procesu v praxi.