Financování veřejných vysokých škol - Truchlá, Kateřina (2024)
Tato práce se věnuje financování veřejných vysokých škol v České republice. V první části jsou popsány charakteristické rysy vysokých škol a princip jejich financování. Ve druhé a třetí části bakalářské práce jsou analyzovány veřejné výdaje na vysoké školy, platy absolventů a akademických pracovníků a korelace statistických ukazatelů. Práce sumarizuje stav financování VŠ a poskytuje pohled na vývoj veřejných výdajů na VŠ v letech 2000-2022.