Financování veřejných vysokých škol - Truchlá, Kateřina; Hulínský, Lukáš; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se věnuje financování veřejných vysokých škol v České republice. V první části jsou popsány charakteristické rysy vysokých škol a princip jejich financování. Ve druhé a třetí části bakalářské práce jsou analyzovány veřejné výdaje na vysoké školy, platy absolventů a akademických pracovníků a korelace statistických ukazatelů. Práce sumarizuje stav financování VŠ a poskytuje pohled na vývoj veřejných výdajů na VŠ v letech 2000-2022.
Vedoucí práce: Lukáš Hulínský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses