Dotace v účetnictví - Svoboda, Vít (2024)
Dotace se staly v dnešní době klíčovým faktorem pro financování mnoha podniků. Jejich správa přináší mnoho administrativních a účetních komplikací, což často vede k chybám a následným pokutám. Tato bakalářská práce má za cíl zvýšit povědomí o procesu získávání dotací, aby podnikatelé byli schopni lépe dodržovat právní předpisy a minimalizovat riziko chyb. Dále se zabývá aplikací teoretických poznatků na konkrétní podnik a analyzuje dopad dotací na jeho účetní výkazy.