Využití informačních technologií v účetnictví - Belan, Patrik (2024)
Táto bakalářská práce se zaměřuje na porovnání zpracování účetních dokladů manuálním způsobem a zpracování účetních dokladů při využití umělé inteligence. V první částí textu je vysvětlená základní náležitosti elektronických dokladů a elektronické komunikace. Dále se už práce zaobírá jednotlivými způsoby zpracování účetních dokladů. Cílem této práce je porovnání časové a finanční náročnosti obou způsobů a vypracování doporučení pro podniky různých velikostí.