Plánování rozpočtu výroby ve vybraném podniku - Novotná, Marie (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem „Plánování rozpočtu výroby ve vybraném podniku“. V teoretické část jsou shrnuty základní pojmy v oblasti rozpočtů, nákladů a kalkulací a jejich rozdělení. V praktické části je představena společnost, její hlavní činnost a současný stav plánování výroby. Na základě teoretických poznatků shrnutých v první části, byly provedeny kroky směřující k sestavení rozpočtu výroby pro vybrané výrobky společnosti. Poté byla zanalyzována situace z části období, na který byl rozpočet sestaven a navrhnuta opatření do budoucna.