Vývoj objemu finančních prostředků směřujících na podporu sportu v rámci rozpočtové kapitoly Národní sportovní agentura. - Tůma, Jan (2024)
Cílem této bakalářské práce je komparace vývoje objemu finančních prostředků rozpočtové kapitoly Národní sportovní agentury v letech 2019 až 2023. Práce také hodnotí změny v alokaci finančních prostředků na podporu této kapitoly v průběhu času a identifikuje hlavní faktory ovlivňující tyto změny. K tomuto účelu využívá komparaci rozpočtových dat pro sledování vývoje financování sportu prostřednictvím Národní sportovní agentury. Přidanou hodnotou této práce je souhrnný pohled do problematiky financování sportu, který je doplněn o aktuální změny, které přišly spolu s vytvořením Národní sportovní agentury. Závěry práce by měly přispět k lepšímu porozumění finančního vývoje sportovního sektoru v České republice a poskytnout relevantní informace pro rozhodování v oblasti financování sportovních aktivit.