Vývoj objemu finančních prostředků směřujících na podporu sportu v rámci rozpočtové kapitoly Národní sportovní agentura. - Tůma, Jan; Peková, Jitka, 1946-; Jarešová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je komparace vývoje objemu finančních prostředků rozpočtové kapitoly Národní sportovní agentury v letech 2019 až 2023. Práce také hodnotí změny v alokaci finančních prostředků na podporu této kapitoly v průběhu času a identifikuje hlavní faktory ovlivňující tyto změny. K tomuto účelu využívá komparaci rozpočtových dat pro sledování vývoje financování sportu prostřednictvím Národní sportovní agentury. Přidanou hodnotou této práce je souhrnný pohled do problematiky financování sportu, který je doplněn o aktuální změny, které přišly spolu s vytvořením Národní sportovní agentury. Závěry práce by měly přispět k lepšímu porozumění finančního vývoje sportovního sektoru v České republice a poskytnout relevantní informace pro rozhodování v oblasti financování sportovních aktivit.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses