Rozpočet v řízení podniku - Francová, Simona; Knorová, Kateřina; Šimanovský, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rozpočtu v řízení podniku. Teoretická část se věnuje základním pojmům souvisejících s plány a rozpočty, jako jsou cíle a funkce rozpočtů. Následuje kritika tradičních rozpočtů a představení alternativních metod rozpočetnictví. V závěru teoretické části nechybí ani seznámení s hlavním podnikatelským rozpočtem a formou kontroly rozpočtů. Získané poznatky z teoretické části jsou aplikovány v té praktické, která se zaměřuje na proces sestavování rozpočtu konkrétního podniku a provádění jeho analýzy. Následně je proces kriticky zhodnocen a jsou navrženy možné způsoby jeho optimalizace.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses