Kalkulace a analýza ziskovosti produktů na příkladu konkrétní firmy - Waber, Adam; Knorová, Kateřina; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kalkulace a analýzy ziskovosti na příkladu konkrétní firmy, která se zabývá nákupem a distribucí sušeného ovoce dováženého z východní Asie. Práce se zaměřuje na vybraný produkt sušeného ovoce, sušeného manga. V teoretické části jsou definovány základní pojmy členění nákladů, kalkulace a ziskovost výkonů na základně odborných zdrojů. Analytická část představuje zvolenou společnost George and Stephen, s. r. o., analyzuje a rozčlení její náklady. Posléze jsou v práci vytvořeny kalkulace, které se pak využijí na analýzu ziskovosti vybraného produktu. V závěru je shrnuta celá analytická část, zhodnocení současného stavu analyzované společnosti a doporučení, která by mohla společnost do budoucna použít.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses