Analýza a kalkulace nákladů v zakázkové činnosti - Bartoňková, Dita; Knorová, Kateřina; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a kalkulací nákladů v zakázkové činnosti. První část bakalářské práce je věnována teoretickým pojmům, konkrétně se jedná o kalkulace, náklady a zakázkovou výrobu. Druhá část práce se věnuje představení podniku a charakteristice nákladů. Součástí druhé části jsou kalkulace nákladů pro jednotlivé a společné zakázky, jejich srovnání a následné zhodnocení. Práce obsahuje možná rizika společných zakázek a navrhuje možnosti, jak jim předcházet. Závěr se zabývá návrhem a aplikací kalkulačního vzorce za pomoci metody přirážkové kalkulace.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses