Účetní a daňové souvislosti nájmu a ubytovacích služeb - Bartošová, Kristýna (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá účetnictvím a daněmi v oblasti nájmu a ubytovacích služeb z pohledu právnických osob. Tyto dvě činnosti mohou být na první pohled snadno zaměnitelné, a proto je cílem této práce analyzovat jejich společná a rozdílná účetní i daňová specifika. V praktické části práce jsou zjištěné poznatky aplikovány na fiktivních příkladech společností Pronajme, s. r. o. a Ubytuje, s. r. o. Po přečtení práce bude mít čtenář povědomí o podobnostech a rozdílech poskytování dlouhodobého nájmu a krátkodobého ubytování.