Účetní a daňové souvislosti nájmu a ubytovacích služeb - Bartošová, Kristýna; Křivanec, Oto; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá účetnictvím a daněmi v oblasti nájmu a ubytovacích služeb z pohledu právnických osob. Tyto dvě činnosti mohou být na první pohled snadno zaměnitelné, a proto je cílem této práce analyzovat jejich společná a rozdílná účetní i daňová specifika. V praktické části práce jsou zjištěné poznatky aplikovány na fiktivních příkladech společností Pronajme, s. r. o. a Ubytuje, s. r. o. Po přečtení práce bude mít čtenář povědomí o podobnostech a rozdílech poskytování dlouhodobého nájmu a krátkodobého ubytování.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses