Reporting a controlling v nově vzniklé společnosti - Bareš, Marek (2024)
Bakalářská práce se zabývá zaváděním controllingového a reportingového systému ve společnosti X, která se specializuje na výrobu a prodej ochucených neslazených sycených vod. Cílem práce bylo vytvořit funkční reportingový systém, který by pomáhal vedoucím pracovníkům s řízením společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a aplikační část. V teoretické části jsou pomocí odborné literatury popsány základní pojmy a funkce controllingu a reportingu. Aplikační část analyzuje nově vzniklou společnost, popisuje její hlavní činnosti a zavádění nového reportingu. Hlavními výsledky práce bylo vytvoření prvních reportů, včetně výkazu peněžních toků a reportů o plnění rozpočtů nákladů.